Welkom op de veelgestelde vragen pagina van BespaarXL.nl

Staat je vraag er (nog) niet tussen? Dat kan gebeuren, neem hier contact met ons op of maak gebruik van de livechat en wij zullen je vraag direct beantwoorden

Allesin1 (8)

Internet via ADSL

Via ADSL is een internetsnelheid van 24 Mb per seconde mogelijk. De snelheid van ADSL is gemiddeld de helft minder dan wat wordt beloofd. Dat komt onder andere doordat de snelheid bij ADSL afneemt naarmate je verder van de wijkcentrale woont. Voor internet via ADSL kan je beter niet kiezen wanneer je maar dan 2 kilometer van je wijkcentrale woont. Hoe dichter je bij de wijkcentrale woont, hoe sneller je verbinding zal zijn.

De technische opvolger van ADSL, genaamd VDSL, biedt een internetsnelheid tot 60 Mb per seconde.

Internet via de kabel

Kabelaanbieders komen over het algemeen veel dichter in de buurt van de beloofde internetsnelheid, ook kunnen deze providers abonnementen leveren met veel hogere snelheden.

Let op: kabelaanbieders zijn van oudsher analoge televisie-aanbieders. Televisie is dan ook een basisdienst die je verplicht moet afnemen.

Internet via glasvezel

Glasvezel is op steeds meer plaatsen beschikbaar. Wil je sneller internetten dan via de kabel of ADSL, dan kan je kijken of internet via glasvezel beschikbaar is op je adres. Glasvezel kan tot 500 Mb per seconde leveren en bij glasvezel is de uploadsnelheid even snel als de downloadsnelheid. Ideaal dus voor als je regelmatig snel grote bestanden wilt down- of uploaden.

Welke internetsnelheid past het beste bij mij? Om de juiste keuze te maken wat betreft de internetsnelheid is het slim om even na te gaan wat je met het internetten wilt doen.

Beperkt internet gebruik

Maak je beperk gebruik van het internet, dan kunt je het beste kiezen voor het internet via ADSL. De internetsnelheden die een ADSL-aanbieder bereikt zijn prima als je het internet gebruikt voor het lezen van je e-mail en om beperkt te surfen.

Intensief internet gebruik

Maak je intensief gebruik van het internet of maken meerdere mensen in het huishouden tegelijk gebruik van het internet, download je vaak zware bestanden en/of gebruikt je het internet voor om online te gamen? Kies dan voor sneller internet via de kabel of glasvezel (mits deze op je huisadres beschikbaar is). Glasvezel biedt de hoogste internetsnelheid, waarbij de upload- en downloadsnelheid even hoog zijn. Bij andere soorten aansluitingen liggen de uploadsnelheden veel lager dan de downloadsnelheden.

Category: Allesin1

Eenmalige kosten

Deze kosten brengt de internetaanbieder eenmalig in rekening voor het activeren van het abonnement. Je kunt denken aan de aansluitkosten van de verbinding, de eenmalige kosten voor een modem, eventuele installatiekosten en de verzendkosten.

Maandelijkse kosten

Dit zijn de abonnementskosten die je maandelijks betaalt aan de internetprovider.

Optionele kosten

Deze kosten zijn voor de extra diensten waarvan je gebruik maakt naast het standaard abonnement. Sommige providers vragen voor een anti-virus- of anti-spamfilter een kleine maandelijkse bijdrage.

Category: Allesin1

Per decoder of ontvanger is het mogelijk één televisietoestel aan te sluiten. Elke televisie uitgerust met een SCART-aansluiting is hiervoor geschikt.

Category: Allesin1

Ja, overstappen van allesin1 provider is gratis, mits je huidige contracttermijn voorbij is. Controleer dus wel of je huidige contract binnenkort afloopt om extra kosten te voorkomen.

Category: Allesin1

Ja, dat is geen probleem. Je kunt je bestelling tot 14 kalenderdagen na de aanvraag gratis en zonder reden annuleren.

Category: Allesin1

Bij BespaarXL.nl werken wij standaard met een gratis overstapservice. Dit houdt in dat wanneer je via ons overstapt naar een andere allesin1 provider, dat de hele overstap van a tot z voor je geregeld wordt.

Category: Allesin1

Om te kunnen checken welke abonnementen er beschikbaar zijn op jouw aders, kan je een postcodecheck uitvoeren op basis van je postcode en huisnummer. Zo weet je zeker dat het pakket van je keuze ook daadwerkelijk verkrijgbaar is.

Zodra je je gegevens invult, controleren wij bij alle netwerken en aanbieders welke abonnementen er beschikbaar zijn. Dit kan enkele seconden duren. Vervolgens worden automatisch alle te bestellen producten getoond.

Uiteraard respecteren we je privacy en slaan we de gegevens die je in de check invult dan ook niet op.

Category: Allesin1

Op onze vergelijkingssite werken wij met hoge kortingen en exclusieve aanbiedingen die je bij de provider zelf niet krijgt. Daarnaast vergelijken wij alle providers zodat je ook écht de goedkoopste kan kiezen.

Category: Allesin1

Energie (9)

Nadat je over bent gestapt krijg je van je nieuwe energieleverancier binnen 4-6 weken een mail met het verzoek je meterstanden door te geven, heb je een slimme meter? Dan leest je nieuwe leverancier de meterstand automatisch uit en geeft deze door aan de vorige leverancier.

Category: Energie

Doorgaans zijn energiecontracten voor één jaar met vaste tarieven het meest voordelig. Wordt er gekozen voor een contract voor drie jaar, dan wordt er meestal een hoger tarief betaald. Dit komt doordat een energieleverancier zekerheid inbouwt voor eventuele prijsstijgingen. Of een driejarig contract uiteindelijk voordeliger blijkt te zijn, is afhankelijk van wat de markt op lange termijn gaat doen en dat is vooraf lastig te bepalen.
De ervaring heeft geleerd dat het het meest lonend is om ieder jaar over te stappen via een vergelijkingssite, omdat energieleveranciers hier de hoogste kortingen geven. Driejarige contracten zijn minder aantrekkelijk, behalve voor wie veel waarde hecht aan zekerheid over een langere termijn. Met deze contractvorm is minder voordeel te behalen, ook omdat er dan drie jaar lang geen welkomstpremie ontvangen wordt bij het overstappen naar een andere leverancier.

Category: Energie

Nee, het is niet mogelijk dat je bij een overstap zonder gas of stroom komt te zitten. Wanneer iemand zich aanmeld bij een nieuwe leverancier, dan regelen de energiebedrijven de rest. Het enige wat je hoeft te doen is het tijdig doorgeven van de meterstanden zodra daar om gevraagd wordt zodat de oude leverancier de jaarrekening voor je kan opmaken.

Category: Energie

Wilt je overstappen van energieleverancier? Kijk dan eerst even naar de einddatum van je huidige energiecontract om een overstapboete te voorkomen. In sommige gevallen kan de boete oplopen tot €125 per product. Wij hebben hieronder de mogelijke situaties gezet.

Variabel energiecontract

1. Variabel energiecontract met onbepaalde looptijd: opzeggen en vergoeding
Als je een energiecontract met looptijd voor onbepaalde tijd hebt, moet je rekening houden met een wettelijke opzegtermijn van 30 dagen. Sommige energieleveranciers hebben een kortere opzegtermijn. Contracten met een looptijd voor onbepaalde tijd zijn ieder moment gratis op te zeggen. Jouw energieleverancier mag hiervoor geen kosten in rekening brengen.

Vast energiecontract

2. Energiecontract met vaste looptijd: opzeggen en vergoeding
Als je een energiecontract met een bepaalde looptijd (jaarcontract of langer) hebt, en je wilt dat voortijdig beëindigen mag je huidige energieleverancier een boete opleggen. De Autoriteit Consument & Markt (ACM) heeft de maximale hoogte van de boete vastgesteld. Energieleveranciers moeten zich aan deze maximale boete houden. Hieronder zie je een opsomming van de boetes per resterende looptijd:

Resterende looptijd

Maximale opzegvergoeding per product (stroom – gas)
1,5 jaar
€ 50,- stroom – € 50,- gas
1,5 tot 2 jaar
€ 75,- stroom – € 75,- gas
2 tot 2,5 jaar
€ 100,- stroom – € 100,- gas
meer dan 2,5 jaar
€ 125,- stroom – € 125,- gas

Category: Energie

De energievergelijker vergelijkt voor jou de prijzen van alle energieleveranciers en zet deze in volgorde van goedkoopst naar duurst. Het enige wat je hoeft te doen is uw gegevens invullen in het vakje: “gegevens”, en vervolgens op de oranje knop: “energievergelijking personaliseren” drukken. Klik vervolgens op het knopje: “aanvragen”achter het energieaanbod dat jij wilt afsluiten. Je wordt nu doorgestuurd naar de website van de desbetreffende energieleverancier om de benodigde gegevens in te vullen.

Category: Energie

Je kunt zo vaak overstappen als je wilt, hou daarbij wel rekening met de einddatum van je huidige energiecontract om overstapboetes te voorkomen.

Category: Energie

Vanaf het moment dat je de overeenkomst van je nieuwe leverancier ontvangt gaat eerst een bedenktijd van 14 kalenderdagen in. Na de 2 weken zegt je nieuwe leverancier je huidige overeenkomst op en ga je over in een opzegtermijn van 30 dagen, na deze periode gaat de nieuwe overeenkomst in en is de overstap voltooid.

Category: Energie

Jazeker, de meeste energieleveranciers geven je als nieuwe klant de beste tarieven en een hoge welkomskorting. Daarnaast verschillen ook de vaste leveringskosten per leverancier en bespaar je ook met een laag verbruik al snel meer dan €250 euro per jaar.

Category: Energie

In het contract einde register worden sinds 1 augustus 2013 de lopende energiecontracten voor gas en elektriciteit van kleinverbruikers centraal opgeslagen. In dit register staat per energiecontract de leverancier, einddatum en opzegtermijn. Je nieuwe energieleverancier gebruikt dit register om zeker te zijn dat je nieuwe energiecontract exact aansluit op uw vorige contract, mits de einddatum van je huidige contract niet al te ver in de toekomst ligt. Ideaal is, als je zes tot acht weken voor de einddatum van je huidige contract over stapt.

Category: Energie